Friday, July 15, 2011

Calling All Cotton Lovers

Calling All Cotton Lovers,

Special Announcement for you. If you gals love cottons so much, do drop by at http://thecottonaddict.blogspot.com. Their second batch is now online. Percayalah cakap i, mmg cantik2 and berpatutan as i've already done a lot of price comparison. hehehe. Don't believe me? Please check it out at their blog or http://www.facebook.com/pages/TheCottonAddict/170782196321255 with your own eyes. =D

Sunday, July 3, 2011

TheCottonAddict

Hey Alls,

Lama betul i tak update blog kan. Hehehe. No No No, i'm not preggy yet, sbb i'm still on planning mode. By the way, i just wanna share with all of you this blog yang jual cottons. Definitely cantik and sangat2 berbaloi pricenya. And i heard next week ada stock cotton baru lagi. Myself dah beli 2 with this lady, and another friend of mine beli 1. Very reliable. No joke. Kain cotton yang i amik 2 tu pun dah selamat berada di tailor yer. Tunggu, nanti i postkan gambar kat blog ni bila baju i dh siap yer. I buat kurung pahang jer. Senang. ;)

Btw, her blog address is http://thecottonaddict.blogspot.com

Try laa korang beli kat dia. Percaya lah korang akan puas hati dengan layanan dia. Kalau tak, i berani kerat jari laa. =)

Thursday, June 30, 2011

Quran for SALE

*while stock lasts*

Hi all,

We've 2 qurans for sale. suitable for hantaran. Both qurans are looking good, trust us. If interested, please email us at akudandia2608@gmail.com

Blue (RM250)
Gold (RM300)

All the above pictures are taken by Blackberry Smartphone.

Thursday, March 24, 2011

Testing via BB Bold 9780

Saja je nak try test whether we can update our blog by using our blackberry. If success, then we'll try to update more often, that's definitely, after dah lama sgt on hiatus. =P
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, November 28, 2010

We're Back

Hey, we're back. So sorry for the long hiatus, due to wedding preps, our wedding day itself and also our honeymoon. There are tonnes of stories to share. We'll be right back. =)

Sunday, August 15, 2010

Perihal Urusan HIV Test dan Urusan Pernikahan

Alhamdulillah lega sangat2. Tiada apa lagi kata2 yang mampu kami keluarkan, sebabnya semuanya berjalan lancar as per what she planned. We took half day afternoon on 10/8/2010, but on the 11/8/2010, she the only one who went on leave the whole day.

10/8/2010, Monday
Since HIV appointment mmg waktunya tetap pada jam 2ptg ke atas di mana2 Klinik Kerajaan Malaysia, jadi kami pun ke Klinik Komuniti Kelana Jaya untuk HIV test. Dah la jalan jam sesangat. Maklumlah lagi sehari je tinggal sebelum puasa kan, mana2 jalan pun sesak. Kenapa kami ke Klinik di Kelana Jaya yang di Selangor dan bukan di klinik di Wilayah? Nanti kami akan rungkaikan sebab musababnya di post yang lain. hehehe. Sampai2 klinik dalam pukul 3.15ptg macam tu, register, amik darah kat hujung jari sket and dalam pukul 4.15ptg, kami dapat surat kuning yang membuktikan kami adalah penghidap HIV - . hehehe. Siapa yang tak dapat surat tu, akan dipanggil masuk, so jadi paham2 lah yer. Sesudah itu, kami pun ape lagi meluncur ke NKVE utk kembali ke KL, utk urusan pengesahan bagi kebenaran berkahwin di kariah masing2. Dengan harapan jalan tak jam, akan tetapi MasyaAllah, jalan jam juga yer. Disebabkan kesuntukan masa kami masuk ke Kerinchi Link, dan keluar di Jalan Semantan dan seterusnya ke Jalan Sultan Ismail, menerusi shortcut di Padang Merbok. Then, he dropped her at Masjid Jamek Kg Baru dalam pukul 4.45ptg macam tu, her wali whom is her dad waited for her at Kg Baru. Yupp, her IC address is Kg Baru (coz dulu selalu pindah2 ikut her dad, then sbb ade rumah pusaka datuk di situ, jadi alamat IC letak alamat Kg Baru, in other words senang juga). After that, he headed to Wangsa Maju, to get his permastautin and pengesahan bagi kebenaran berkahwin di Masjid Usamah bin Zaid, Wangsa Maju. By 5.45pm, all our documents signed by the respective authorities. Alhamdulillah, everything went smoothly, as what she planned to be settled for that day.

11/8/2010, Tuesday
Since semua document dah ready, pagi2 pukul 8.30, she went to JAWI yang depan Masjid Negara tu all alone. Pukul 9.30 sampai sana terus ke Unit Perkahwinan, amik nombor, submit borang, dan tunggu sehingga surat kebenaran dikeluarkan oleh pihak JAWI. Pukul 10.15, surat dikeluarkan setelah RM25 dibayar di kaunter. Yeayyyy, seronok sgt. Lega dah semua urusan dengan pejabat agama selesai. Tinggal nak bagi kepada Tok Kadi Masjid Saidina Omar Al-Khattab di Bukit Damansara je lagi. Lepas dah selesai urusan di JAWI, terus call Ustaz Shukeri, ada petang pukul 3pm di pejabat. Fuh, ape lagi hip hip hooray lagi sekali. Another thing gonna be settled this afternoon. Means all urusan untuk pernikahan settled 2 months 3 weeks before the wedding. Alhamdulillah lagi, very grateful, and syukur sangat2 kepada Allah. Since our solemnization and wedding reception gonna be held in Pusat Komuniti Bukit Damansara, so dah alang2 tu ada masa, she ajak her parents to the hall, to ask for a full quotation for Friday - Sunday. Before pi jumpe ustaz shukeri, pegi dulu singgah dewan, jumpe org yang jaga dewan tu. Now no more En. Zaid yg sangat baik itu. So encik yang baru ni cakap boleh guna from Friday 10pm till Sunday 6/7pm, and the charges will be RM3K for dewan, carpet and aircond. Greatttt to hear that, Alhamdulillah lagi sekali. After dah dapat sume tu, we rushed to Masjid which is next to the dewan. Ustaz tu sangat punctual, janji 3.30pm, 3.15pm dia dah ada. This ustaz is really baik, seriously, tak sombong, tak berlagak, sopan, very down to earth and soft spoken. Sangat bersyukur lagi sekali, he's gonna be our Tok Kadi. Dah booking nikah time with him, which is gonna be at 11am dan kesemua document yang JAWI serahkan tadi, we've already passed to him for his action and safe keeping. Nanti masa tarikh, hari nak nikah, dia akan bawakan. A gentle reminder to Ustaz, jangan hilangkan atau misplaced document2 tu ye. Risau juga bile dah bagi awal2 ni, rasanya paling awal daripada pasangan2 lain yang akan dinikahkan oleh ustaz nnt, 2 bulan setengah awal tu. hehehe. Whatever it is, we've already photocopied 5 sets, just in case kan, at least ada proof if need the original copy to be printed by JAWI again. =)

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Lepas ni dah tak payah nak pening2 lagi tentang urusan pernikahan ini. Tutup buku. Dah boleh fokus ke benda2 yang belum settle lagi, yang remeh temeh lagi merunsingkan kepala. 2 months and 2 weeks left. Owh goodness, how time flies. Bulan puasa ni, rasanya tak banyak yang akan kami lakukan, ye lah, masing2 lemau dan kurang bermaya kan. =)

One Year Engagement Anniversary

Today marks our one year engagement anniversary, although there's a lot that we need to face throughout since 15Aug2009. No kidding, seriously. Such as:

1) Quarrels. Yeahhh, we mean a lot, lots of it. Tak tipu.

2) Stressful, sbb selalu sangat yang lelakinye nak cari pasal dgn yang perempuan.

3) The guy's friends is fucking JAHAT, until now her side tak tau sape yang jahat tu, wait until one day when she found out. On a serious talk, your circle of friends do matters.

4) Sedey when lelaki selalu sangat nak salahkan perempuan, even perempuan tak salah.

5) Dalam banyak2 hal yang berlaku, pihak perempuan lah yang kene byk bersabar, telan segala benda yang berlaku walaupun amat payah dan sukar sekali sebenarnye utk diterima.

6) Walau pahit macam mana sekali pun, salah sorg daripada kite yang dah bertunang ni, jangan lah beralah, jangan lah sesekali mudah beralah. Kuatkan hati, kuatkan semangat, jangan kalah dengan hasutan setan. Insya Allah, dengan pengalaman2 sebegini akan menyedarkan kite dan mengajar kite menjadi seorang yang lebih berhati2 dan tau apekah langkah yang perlu kite ambil. Ingatlah bahawa, Allah mau uji kite umatnya, dan setan sentiasa mau mencucuk umat Muhammad yang ingin mendirikan masjid. Inilah dugaan yang harus dilalui oleh orang yang berdarah manis. Dugaan yang sungguh hebat, Masya Allah.

Betul lah kata org tua2, masa bertunang ni banyak betul dugaannya. Tu sbb dorg tak bg bertunang lama2. Actually, we don't wanna call it as majlis bertunang, we wanna call it as merisik, although the ceremony is like bertunang, dgn mini pelamin bagai, and byk dulang hantaran. Of course, the lady wants it to be that way, coz mmg takde majlis bertunang at first, that's why she wants her majlis merisik to be like that. Tapi disebabkan ramai sangat dok panggil as majlis bertunang, instead of merisik, nak buat mcm mana kan. Arghhhh!

Hopefully the final 2 months and 2 weeks until our wedding day, we'll have less of it. Akan tetapi, dugaan selepas kawen lain pula nanti yer. Apa pun kite perlu bersedia dan cekal untuk menghadapinya. Syukur Alhamdulillah dengan segalaNya. Ya Allah, kuatkan lah hati kami hamba-Mu untuk menempuhi segalanya dengan tenang. Jauhilah kami daripada hasutan anasir2 jahat yang boleh merosakkan hubungan kami. Amin Ya Rabbal Alamin.

Friday, August 13, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan

Wishing all my Muslim readers, Salam Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelum-sebelumnya. Dan tahun ini, tahun terakhir kami berpuasa sebagai seorang yang single and tunang orang. Tahun depan, dah berdua, serumah, sebumbung dan sekatil. Arghhh, dapat merasakan kepenatannya untuk tahun depan. =D